ArkaBarka Ušće b.b., Beograd
+381655377087 +381644341065
vegayc@gmail.com

Vega volontiranje 2020

deca, mladi, obrazovanje

Vega volontiranje 2020

Nakon dve godine Vega omladinski centar opet traži pojačanje <3

U 2020. spremamo mnoštvo zanimljivih događaja i projekata, te bismo želele da nam se pridruži omladina zainteresovana za učenje i razvoj rada u okviru neformalnog obrazovanja sa decom i mladima!

Ko je Vega volonter/ka?

Mlada osoba koja ima između 15 i 30 godina i spremna je da se posveti Veginim aktivnostima u proseku 7 sati nedeljno. Pored toga je komunikativna, fleksibilna, kreativna i veoma posvećena! Želi da uči i zabavi se u isto vreme, prednost je, ali ne i uslov, da ima iskustvo u oblasti za koju se prijavljuje.

Volontiranje bi krenulo početkom aprila, trajanje bi bilo minimum 4 meseca. većina aktivnosti se može raditi online/remote, ipak, potrebno je prisustvovati dogovorenim okupljanjima jednom u nedelju ili dve dana (u dogovoru sa koordinatorkom).

Šta dobijaš volontiranjem u Vega OC?

Vega OC ti pruža priliku da učiš i radiš sa ljudima koji imaju višegodišnje iskustvo u pomenutim timovima. Pored toga, besplatno  učestvuješ na lokalnim i internacionalnim aktivnostima i projektima Vega omladinskog centra i Design for Change Srbija, te imaš mogućnost da razviješ različite profesionalne i lične kompetencije koje će ti kasnije pomoći da otkriješ čime bi da se baviš u životu, te lakše nađeš posao. A ono što je najvažnije, možeš da promeniš svet i upoznaš ljude istih interesovanja!

Design for Change 

1- U okviru programa Design for Change, kroz koji razvijamo “Ja mogu” stav kod dece i mladih u saradnji sa školama i organizacijama širom Srbije, potrebna nam je podrška vezana za komunikaciju sa školama i lokalnim partnerima, promociju aktivnosti, kao i organizaciju kreativnih i edukativnih radionica za decu i mlade. Specifičnost ove pozicije je da će volonter(ka) provoditi jednom nedeljno 4-6 sati u našoj kancelariji na splavu Arkabarka.

2 – Drugi/a nov(a) član(ica) u okviru DFC tima, pomogao/la bi u prevođenju tekstova na temu Design for Change & Design Thinking metodologije, formalnog i neformalnog obrazovanja, inovativnih metoda, i drugim tekstovima i intervjuima u cilju približavanja našeg rada nastavnicima, roditeljima i  mladima  u Srbiji.

Erasmus+

3 – Već dugi niz godina šaljemo mlade na kratkoročne i dugoročne omladinske projekte širom Evrope! Ukoliko te zanima promocija i informisanje mladih o Erasmus+ programu, fasilitacija pripremnih treninga za mlade pre i nakon projekata, kao i komunikacija sa internacionalnim partnerima – ovaj tim je baš za tebe!

Marketing

4 – Naš marketing tim želi da ove godine bude aktivniji nego ikad! Stoga nam je potrebna mlada osoba zainteresovana da pomogne u vođenju društvenih mreža i sajta, dizajnu, kao i online istraživanju prilika za mlade!

5 – Drugi/a volonter(k)a ovog tima bi pomogla u snimanju i montiranju videa, fotografisanju aktivnosti & događaja i uređivanju slika.

Ako ti se dopadaju naše ideje i aktivnosti, pošalji nam svoj CV i motivaciono pismo na mejl vegayc@gmail.com  do 25. marta 2020. Naslov mejla: Vega volonter/ka – ime i prezime – željeni tim. Nakon prvog kruga selekcije odabrani kandidati će imati neformalni razgovor sa članicama Vege radi boljeg upoznavanja, nakon čega će biti obavešteni o konačnoj odluci.

Nakon završenog volonterskog rada, dobićeš zvanični sertifikat gde su navedene realizovane aktivnosti, a postoji i mogućnost nastavka saradnje.

Ukoliko imaš dodatnih pitanja piši nam na mejl: vegayc@gmail.com

Važni linkovi:
Vega omladinski centar
Design for Change Srbija
Design for Change Global
Šta je Erasmus+?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *