ArkaBarka Ušće b.b., Beograd
+38163226143 +381644341065
vegayc@gmail.com

Vega OC volontiranje

Vega OC volontiranje

Stalno otvoreni konkrus za volontiranje u Vega omladinskom centru <3

U 2020. i 2021. spremamo mnoštvo zanimljivih događaja i projekata, te bismo želele da nam se pridruži omladina zainteresovana za učenje i razvoj rada u okviru neformalnog obrazovanja sa decom i mladima!

Prijave za volontiranje u STALNO OTVORENE, možete izabrati oblast, tim i poziciju koja vam se dopada, i mi ćemo vas kontaktirati čim nam treba pojačanje u toj oblasti!

Ko je Vega volonter/ka?

Mlada osoba koja ima između 15 i 30 godina i spremna je da se posveti Veginim aktivnostima u proseku 7 sati nedeljno. Pored toga je komunikativna, fleksibilna, kreativna i veoma posvećena! Želi da uči i zabavi se u isto vreme, može, a ne mora, da ima iskustvo u oblasti za koju se prijavljuje.

Volontiranje može krenuti u bilo kom momentu, trajanje je minimum 4 meseca. Većina aktivnosti se može raditi online/remote, ipak, potrebno je prisustvovati dogovorenim okupljanjima jednom u nedelju ili dve dana (u dogovoru sa koordinatorkom).

Šta dobijaš volontiranjem u Vega OC?

Vega OC ti pruža priliku da učiš i radiš sa ljudima koji imaju višegodišnje iskustvo u pomenutim timovima i nevladinom sektoru uopšte. Pored toga, besplatno  učestvuješ na lokalnim i internacionalnim aktivnostima i projektima Vega omladinskog centra i Design for Change Srbija, te imaš mogućnost da razviješ različite profesionalne i lične veštine i kompetencije koje će ti kasnije pomoći da otkriješ čime bi da se baviš u životu, te lakše nađeš posao. A ono što je najvažnije, možeš da promeniš svet i upoznaš ljude istih interesovanja!

Erasmus+ & ESC

Već dugi niz godina šaljemo mlade na kratkoročne i dugoročne omladinske projekte širom Evrope! Ukoliko te zanima promocija i informisanje mladih o Erasmus+ & ESC programu, fasilitacija pripremnih treninga za mlade pre i nakon projekata, kao i komunikacija sa internacionalnim partnerima – ovaj tim je baš za tebe!

Design for Change

U okviru programa Design for Change, kroz koji razvijamo “Ja mogu” stav kod dece i mladih u saradnji sa školama i organizacijama širom Srbije i Evrope, potrebna nam je podrška vezana za komunikaciju sa školama i lokalnim partnerima, promociju aktivnosti, kao i organizaciju kreativnih i edukativnih radionica za decu i mlade. Specifičnost ove pozicije je da će volonter(ka) provoditi jednom nedeljeno 4-6 sati u našoj kancelariji na splavu Arkabarka.

Prevođenje

Uključuje prevod tekstova u oblasti obrazovanja u Srbiji, Evropi i svetu, priručnika za nastavnike, intervjua dece i nastavnika, titlovanje videa, itd.  Ime prevodioca će uvek svuda jasno biti naznačeno. Volonter(ka) će imati slobodu da pored obaveznog materijala, istražuje i radi na materijalu prema ličnom interesovanju. Prevod uključuje pretežno sa engleskog, francuskog i španskog jezika na srpski.

Marketing

Naš marketing tim želi da bude aktivniji nego ikad! Stoga nam je potrebna mlada osoba zainteresovana da pomogne u vođenju društvenih mreža i sajta, dizajnu, kao i online istraživanju prilika za mlade! Ako te zanima da istražuješ prilike za mlade – bićeš u ESC/E+ marketing timu, ako pak više voliš pedagogiju i obrazovanje – možeš biti u DFC marketing timu!

Media

Volonteri Media tima pomažu u snimanju i montiranju videa, fotografisanju aktivnosti &  događaja Vega OC i uređivanju materijala za društvene mreže i marketinške kampanje.

Fundraising
Volonteri tima koji prikuplja fondove sarađuje sa svim timovima u Vega OC kako bi im pomogao u istraživanju prilika za prikupljanje fondova, što podrazumeva: pisanje projekata za nacionalne i evropske konkurse/fondacije, kontaktiranje fondacija, kompanija i drugih institucija i organizacija za in-kind donacije , finansijsku ili logističku podršku, itd

Ako ti se dopadaju naše ideje i aktivnosti, popuni upitnik. Nakon prvog kruga selekcije odabrani kandidati će imati neformalni razgovor sa članicama Vege radi boljeg upoznavanja, nakon čega će biti obavešteni o konačnoj odluci.

Nakon završenog volonterskog rada, dobićeš zvanični sertifikat gde su navedene realizovane aktivnosti, a postoji i mogućnost nastavka saradnje.

Ukoliko imaš dodatnih pitanja piši nam na mejl: vegayc@gmail.com

Konkurs je stalno otvoren!! Kad god si spremna/an na volontiranje, slobodno nam piši 🙂

Važni linkovi:
Vega omladinski centar
Design for Change Srbija
Design for Change Global
Šta je Erasmus+?,

 

2 Responses

  1. JamesWrink says:

    Truly, such a good site.

Comments are closed.