ArkaBarka Ušće b.b., Beograd
+38163226143 +381644341065
vegayc@gmail.com

Razmene

Omladinske razmene omogućavaju mladima između 13 i 30 godina da se susretnu sa vršnjacima, iz najmanje dve različite države, i žive sa njima od 5 do 21 dan.

Jedini uslovi za učestvovanje je imati minimum 13 godina, i biti državljanin zemlje koja može učestvovati u programu (npr. Srbije). Projekti se baziraju na neformalnom obrazovanju i nisu potrebni sertifikati poznavanja jezika, prethodno iskustvo u okviru teme razmene i slično.  

Tokom trajanja razmene učesnici prolaze program (mešavinu radionica, iskustvenih vežbi, debata, simulacija, aktivnosti na otvorenom prostoru itd), koji su zajednički pripremili pre početka same razmene. Svaka država ima najmanje četiri predstavnika i omladinskog lidera, koji mora biti punoletan i čiji je zadatak da pruža podršku mladima tokom omladinske razmene. 

Kroz razmenu mladi razvijaju svoje kompetencije; bave se temama koje su od opšteg društvenog značaja; otkrivaju nove kulture, navike i životne uslove – uglavnom kroz vršnjačko učenje; rade na osnaživanju vrednosti kao što su solidarnost, demokratija, prijateljstvo, …

Erasmus+ finansira: hranu, smeštaj, određeni iznos troškova puta, troškove organizacije i vize.

Omladinske razmene NISU: akademska putovanja, festivali, umetničke turneje, turistička putovanja, …
 

group