ArkaBarka Ušće b.b., Beograd
+38163226143 +381644341065
vegayc@gmail.com

IZAZOVni raspust

U okviru projekta ćemo obučiti 25 apsolvenata učiteljskog i filozofskog fakulteta DFC metodologijom, koji će zatim držati radionice za ukupno 250 dece, na različitim lokacijama u Beogradu, u toku zimskog raspusta.

Radionice pozivaju decu da identifikuju probleme u svojoj okolini koji su za NJIH važni, osmisle kreativne načine za njihovo rešavanje, isprobaju svoja rešenja i podele rezultate svog rada sa čitavim svetom. Metodologija je bazirana na “Design Thinking” pristupu koji pruža mogućnost za inovativna rešenja, sa fokusom na razvoju empatije. Takođe se kroz program deca upoznaju i postaju svesna važnosti UN ciljeva održivog razvoja. Kroz zabavne aktivnosti projekat razvija veštine za 21. vek kod dece (empatija, liderstvo, timski rad, komunikacija, rešavanje problema, preduzetništvo, kritičko mišljenje, medijska pismenost).

Nakon isprobavanja različitih rešenja, deca prave video od 3 minuta koji opisuje njihove ideje koji zatim postavljaju na globalnu platformu (www.dfcworld.com). Na nacionalnom dogadjaju ,,Školski izazov’’, koji se održava svake godine u okviru DFC programa, deca prezentuju svoje projekte i inspirišu druge da promene svet. Takođe će jedan tim biti izabran da nas predstavlja na globalnom događaju!

Detaljnije o projektu možete pročitati na sledećem linku!