ArkaBarka Ušće b.b., Beograd
+38163226143 +381644341065
vegayc@gmail.com

Iskustvo sa razmene ”Beauty and the beast”

b&b

Naše nezaboravno iskustvo pocelo je još pre nego sto smo krenuli. Pripreme su počele mesec dana unapred i već posle prvog sastanka smo shvatili da će ovo biti fantastično iskustvo. Radionice koje smo predstavljali u Malagi osmislili smo zajedno u radnoj i zabavnoj atmosferi i to se videlo u samim aktivnostima koje su se ostalim ucesnicima puno dopale. 

Sam put dobro je prošao. Sa ostalim ucesnicima smo se brzo zbilzili i koristeći engleski jezik dobro sporazumevali. U opuštenoj atmosferi smo delili mišljenja i diskutovali o datim temama. Projekat je bio zanimljiv i opušten, bilo je odlazaka na plažu i na bazen i sve ukupno smo se dobro proveli. Naučili smo da primenjujemo znanja o rodnim sterotipima u svakodnevnom životu. 

Uprkos razlicitim razmišljanjima o pojedinim temama na kraju smo ipak uspeli da produktivno razgovaramo o ovim temama i da se sa novim znanjima vratimo u naše države koja ćemo posle širiti među vršnjacima. Takođe gledano da je projekat bio internaciolnog karaktera puno smo mogli da naučimo o kulturama i običajima drugih država. 

Isprobavsi njihovu hranu približili smo se njihovim tradicijama i običajima. Imali smo priliku da osetimo cari Malage i Mihasa, da obiđemo spomenike i znacajna mesta u tim gradovima. U Mihasu nas je primio gradonacelnik sa kojim smo obišli gradsku skupstinu gde i posle sa njim otišli na doručak, ovaj događaj propratila je lokalna televizija.

Kada se osvrnemo sve ovo je ostala jedna lepa i nezaboravna avantura koju bi smo vrlo rado ponovili